Újabb 83,5 millió forint érkezik Bács-Kiskunba

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program pályázatán elnyert 83,5 millió forintból 4 templom, a pálosszentkúti kegyhely, valamint a jászszentlászlói Kerek-tó és környezete újul meg Bács-Kiskun megyében - jelentette be Kapus Krisztián, a pályázatokat bonyolító Kiskunok Vidékéért Egyesület elnöke hétfőn Jászszentlászlón.

A Kiskunok Vidékéért Egyesületnél, mely egyben egy LEADER-éközösség 2012. november 30-ig lehetett pályázatot benyújtani az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely, Vidéki örökség megőrzése jogcímre - mondta Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő.

    

Az egyesület elnöke fontosnak nevezte a program célkitűzését: a kulturális örökség fenntartását, helyreállítását, korszerűsítését, az épített-, természeti- és kulturális örökség és helyi identitás megőrzését, megújítását.

    

A határidőre kilenc pályázat érkezett be, egy a kiskunhalasi és négy-négy a kiskunmajsai, illetve a kiskunfélegyházi kistérségből.

    

Kapus Krisztián elmondta, hogy négy egyházi mellett a jászszentlászlói Pásztorkodó Hagyományőrző Óvodai Egyesület pályázata lett eredményes.

    

Az elnyert támogatásokból a pálosszentkúti kegyhely felújítás folytatódik, a bugaci Szent István templom és a jászszentlászlói Szent László király katolikus templomok felújítása megkezdődik, valamint fejlesztik a Református Egyházközség szanki és a móricgáti templomát.

    

A pályázaton elnyert összegekből a vállalt fejlesztéseket 2015-ig be kell fejezni.

    

Kapus Krisztián az MTI-nek elmondta: a Kiskunok Vidékéért Egyesületet 24 település önkormányzata, civil szervezetei és vállalkozói alapították 2008-ban azért, hogy a területet felölelő 3 kistérség képviselői közösen döntsenek a helyi vidékfejlesztés irányáról.

 

MH / MTI
VISSZA
2014 © Minden jog fenntartva